Slide toggle

VUK, obrt za kiparstvo, vl. Mirna Uvalić

Dobrodošli na internetske stranice obrta. Želimo Vas upoznati s našim radovima, idejama i kapacitetima. Osim vlastitih ruku i velike strasti za stvaranjem, posjedujemo i najveću peć za sušenje i pečenje gline.

Za više informacija, narudžbe, pitanja i prijedloge slobodno nas kontaktirajte na niže navedene kontakte ili putem kontakt obrasca na stranici.

Imate li pitanje?

Ponedjeljak-Petak: 08:00h - 16:00h Trg žrtava Domovinskog rata 15, 44253 Mošćenica Vjekoslav +385 99 431 1221 Mirna +385 98 942 0043 vuvalic@gmail.com

Sveti Mihael arkanđeo

Kratki opis

Ime Mihovil, odnosno Mihael, potječe iz hebrejskog "מִיכָאֵל‎", "Mi-ha-el", što znači: "Tko je kao Bog" (latinski: "Quis ut Deus").

Sveti Mihael (Mihovil, Mihajlo), prema biblijskoj tradiciji, arkanđeo koji se u Bibliji spominje pet puta. On je zapovjednik nebeske vojske u ratu protiv Luciferovih sila tijekom Nebeskog rata, zato se vjernici koji se nađu u nevolji često molitvom obraćaju ovom arkanđelu. Ikonografija prikazuje sv. Mihaela kao ratnika u oklopu i s mačem u ruci. Crkva od najstarijih vremena ima veliko štovanje i duboku pobožnost prema svetom Mihovilu. Promatra ga kao moćnog anđela, koji je svojom zaštitom trajno prisutan.

Blagdan sv. Mihovila slavi se 29. rujna. On je borac, molitelj i pratitelj. Molitva sv. Mihovilu upotrebljava se kao zaštita od zlih duhova i ta molitva je jedina egzorcistička molitva koja je dana na uporabu laicima uz dopuštenje Rimokatoličke Crkve. Sv. Mihovila podjednako štuju i židovi i kršćani i muslimani. U Hrvatskoj su mnoge župne i podružne crkve podignute u čast sv. Mihovilu, a neka mjesta nose njegovo ime: Donji Miholjac, Miholec, Mihovljan... Zaštitnik je starog hrvatskog grada Šibenika, te hrvatske policije i hrvatske vojske, a napose padobranaca i borbenih pilota te radiologa.

 

Slični proizvodi