Slide toggle

VUK, obrt za kiparstvo, vl. Mirna Uvalić

Dobrodošli na internetske stranice obrta. Želimo Vas upoznati s našim radovima, idejama i kapacitetima. Osim vlastitih ruku i velike strasti za stvaranjem, posjedujemo i najveću peć za sušenje i pečenje gline.

Za više informacija, narudžbe, pitanja i prijedloge slobodno nas kontaktirajte na niže navedene kontakte ili putem kontakt obrasca na stranici.

Imate li pitanje?

Ponedjeljak-Petak: 08:00h - 16:00h Trg žrtava Domovinskog rata 15, 44253 Mošćenica Vjekoslav +385 99 431 1221 Mirna +385 98 942 0043 vuvalic@gmail.com

Sveti Kvirin Sisački

Kratki opis

Bio je biskup u Sisciji, na području današnjeg grada Siska. Za vrijeme progona cara Dioklecijana i podcara Galerija, sklonio se iz Siscije, ali je uskoro uhićen i odveden u Sabarij, današnji Sambotel u Mađarskoj, gdje ga je namjesnik Amnecij pokušao nagovoriti da se odrekne svoje kršćanske vjere. Kada je Kvirin odlučno odbio, namjesnik ga je osudio na smrt. Vezali su mu mlinski kamen oko vrata i s mosta ga bacili u rijeku Sibaris (mađ. grad Đunđuš).

Tada se dogodilo čudo. Biskup nije odmah potonuo, već je ostao na vodi i hrabrio svoje vjernike da se ne boje. Rekao im je: "Sad tek u pravom smislu izvršavam svoju svećeničku službu, kad ću samoga sebe prinijeti za žrtvu Bogu." Pomolio se i potom potonuo.

Kršćani su pronašli njegovo tijelo i časno ga pokopali. Za vrijeme provale Huna, kršćani su preko Zadra i Ancone prenijeli njegove relikvije u Rim, u katakombe uz crkvu sv. Sebastijana. Godine 1140. prenesene su u crkvu Majke Božje preko Tibera, gdje se i danas nalaze, a kasnije je nad grobom sagrađena bazilika. Blagdan Sv, Kvirina obilježavamo 4. lipnja.

Slični proizvodi