Slide toggle

VUK, obrt za kiparstvo, vl. Mirna Uvalić

Dobrodošli na internetske stranice obrta. Želimo Vas upoznati s našim radovima, idejama i kapacitetima. Osim vlastitih ruku i velike strasti za stvaranjem, posjedujemo i najveću peć za sušenje i pečenje gline.

Za više informacija, narudžbe, pitanja i prijedloge slobodno nas kontaktirajte na niže navedene kontakte ili putem kontakt obrasca na stranici.

Imate li pitanje?

Ponedjeljak-Petak: 08:00h - 16:00h Trg žrtava Domovinskog rata 15, 44253 Mošćenica Vjekoslav +385 99 431 1221 Mirna +385 98 942 0043 vuvalic@gmail.com

Hrvatski branitelj pod križem

Kratki opis

"Ovaj križ Isusa Krista označava bol, patnju ali i pobjedu nad zlom. Njegovo srce je izranjeno od ratnih i drugih zloća, a u Njegovu srcu se nalazi ljudsko srce zaštićeno od preteške boli i rana. Maskirani hrv. branitelj u odori hrv. vojnika s obilježjima na početku Domovinskog rata podignute ruke na čelo sa suzama u očima. Jedna simbolizira tugu i žal zbog poginulih suboraca i sve žrtve, a druga simbolizira radost i sreću u slobodi nakon stotina godina ropstva. U klečećem stavu simbolizira poniznost i odanost, zahvalnost i predanost Bogu koji ga s križa sluša, gleda i razumije. Puška mu je odložena ispod nogu kao prekid rata, ali i spremnost da mu je na dohvat ruke u slučaju ponovne obrane Domovine. U lijevoj ruci drži, prebire krunicu kao simbol mira i zahvale te znakom kojim su se štitili u najtežim trenutcima boja i straha te prepoznavanja vitezova među sobom. Krunicom su dobijali snagu duha i zagovor bl. Djevice Marije, zaštitnice Hrvatske. Postament je u bojama svih blagodati - tla, voda, mora, žita, zelenila, krvi, ali i ispucano tlo od povijesnih rana i potresa. Duh hrvatskog ratnika živi u ovom spomeniku snažno i danas. Na njegovoj ruci su krvne žile koje govore o svježini, nadi budućeg boljeg, novog života."

Slični proizvodi